• Σχολή Εμψυχωτών

Η Εμψύχωση στο Σχολείο και στη Ζωή - Μανόλης Φιλιππάκης

Ενημερώθηκε: Σεπτ 17

Εμψυχώνω ετυμολογικά σημαίνει, δίνω ψυχική δύναμη, ενθαρρύνω, αναζωογονώ, εμπνέω. Δυνατό και αποτελεσματικό εργαλείο εμψύχωσης αποτελούν οι τέχνες. Ο εμψυχωτής που τις αξιοποιεί, στοχεύει στην τρισδιάστατη ανάπτυξη κάθε μέλους της ομάδας που το προσεγγίζει ως ενιαίο νοητικό, σωματικό και συναισθηματικό σύνολο.
Η εμψύχωση στο σχολείο είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αποτελεί κορυφαία παιδαγωγική επιλογή. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που η σχολική ύλη αποτελεί μονόπλευρο και δυσβάσταχτο νοητικό φορτίο για κάθε μικρό παιδί. Ο παιδαγωγός – εμψυχωτής, γίνεται πομπός μιας δοκιμασμένης βιωματικής πρότασης αφομοίωσης των μαθημάτων με παιγνιώδη τρόπο, ενώ παράλληλα τέτοιες δράσεις αποτελούν ένα νέο τρόπο σχολικής ζωής.


Οι ασκήσεις έχουν κοινό χαρακτηριστικό τη δράση και την ενεργή συμμετοχή όλων των μελών της ομάδας. Στοχεύουν στη γνώση, στην έκφραση, την επικοινωνία και τη δημιουργία, αξιοποιώντας τη συνισταμένη δύναμη των τεσσάρων τεχνών (θέατρο, κίνηση, μουσική, εικαστικά). Υπερτονίζουν τη θετική σκέψη, τη χαρά της συμμετοχής στην ομάδα και της συλλογικής, βιωματικής, δημιουργικής δράσης.


Δύο νότες, ένα χαμόγελο και μια κινητική εντολή, αρκούν για να εμψυχώσουν τους μαθητές και εκείνοι με τη φαντασία τους να «απομακρύνουν» τους τέσσερις τοίχους μιας σχολικής αίθουσας και να τους αντικαταστήσουν με καταγάλανους ουρανούς, πανύψηλα δέντρα, αρχαία κάστρα, παραμυθένια παλάτια και με κάθε λογής εικόνα που μπορεί να στεγάσει και τα πιο «απαιτητικά» παιδικά όνειρα.


Όμως η εμψύχωση δεν περιορίζεται στα στενά όρια ενός σχολείου, διότι έχει πολυδιάστατη επίδραση στη ζωή όλων μας. Ο έμπειρος εμψυχωτής μπορεί καθημερινά να προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στην οικογένειά του, στις παρέες του και στη μικροκοινωνία που ζει. Η εμψύχωση μπορεί καθ’ αυτό τον τρόπο να αποτελέσει μια άλλη προσέγγιση στην καθημερινότητα και ένα νέο τρόπο ζωής.


Μανόλης Φιλλιπάκης


Μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του Μανόλη Φιλιππάκη στο εδώ


Αν ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε γρήγορα και άμεσα τα σεμινάρια μας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε την φόρμα ενημέρωσης

https://www.emsixotes.com/akoloytheiste-mas

Αν είστε Εμψυχωτές, Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι, Προπονητές,Θεατρολόγοι, Μουσικοί, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Ψυχολόγοι, Managers ή γενικά δουλεύεται με ομάδες και ενδιαφέρεστε να μάθετε να δουλεύετε πάνω σε βιωματικό πλαίσιο και θέλετε να ξεκινήσετε τώρα το ταξίδι σας πάνω στο κομμάτι της εμψύχωσης, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να μάθετε για το ετήσιο πρόγραμμα της Σχολής Εμψυχωτών C.G.T.B. Certified Game Team Builder

https://www.emsixotes.com/c-g-t-b

9 προβολές