Το θεατρικό παιχνίδι                 ως εργαλείο για τη διδασκαλία

Λίγα λόγια: 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να αξιοποιήσουν σε βάθος τις δυνατότητες που προσφέρει το θεατρικό παιχνίδι στη διδασκαλία. Σε πρώτο επίπεδο στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι/ες να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με διάφορες θεατρικές τεχνικές. Στη συνέχεια, το ζητούμενο είναι να κατανοήσουν τη λογική ενός θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος, ώστε να μπορούν να επιλέγουν και να συνδυάζουν τις κατάλληλες δραστηριότητες με το κάθε διδακτικό αντικείμενο ή ακόμα και να δημιουργήσουν το δικό τους πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού. Για τον σκοπό αυτό, θα υπάρξει σύντομη θεωρητική εισήγηση, θα αναφερθούν ποικίλες θεατρικές τεχνικές, θα παρουσιαστούν τα βήματα της διαδικασίας, θα αναλυθούν συγκεκριμένα παραδείγματα και τέλος οι εκπαιδευόμενοι/ες θα κληθούν προτείνουν δικές τους ιδέες εφαρμογής.

Για ποιους προορίζεται?

  • Για όποιον θέλει να είναι επιτυχής χρησιμοποιώντας το Θεατρικό παιχνίδι σαν βασικό εργαλείο. 

  • Για όποιον δουλεύει πάνω σε βιωματικό πλαίσιο .

  • Για όσους χρησιμοποιούν ήδη και θέλουν να εδραιώσουν τις γνώσεις τους ή να απαντήσουν  σε ερωτήματα που έχουν προκύψει με βάση την εμπειρία τους.

  • Εμψυχωτές, Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Προπονητές,Θεατρολόγους, Μουσικούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Managers

Τι θα λάβετε?

  • Βεβαίωση συμμετοχής

  • Έκπτωση στα υπόλοιπα σεμινάρια της σχολής

Τοποθεσία

Το σεμινάριο θα γίνει online μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Ημερομηνία

22 Νοεμβρίου

Εισηγήτρια: 

Μορφούλα Στεργίου Θεατρολόγος/Θεατροπαιδαγωγός

Διάρκεια: 180 Λεπτά

Κόστος: 30 ευρώ

Θέσεις: 15

Πληροφορίες εγγραφές: 6945884287 / emsixotes@gmail.com

Πολιτική ακύρωσης/ μη παρουσία συμμετοχής

Αν ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε γρήγορα και άμεσα τα σεμινάρια μας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε την φόρμα ενημέρωσης. https://www.emsixotes.com/akoloytheiste-mas