top of page
  • Σχολή Εμψυχωτών

4 Παιχνίδια για τις πρώτες μέρες στο Σχολείο

1.Όνομα αγαπημένο φαγητό


Τα παιδιά σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο. Κάθε παιδί με την σειρά, ξεκινώντας από τα δεξιόστροφα του εμψυχωτή λέει δυνατά το όνομα του και το αγαπημένο του φαγητό.


2.Αλλαγή θέσης


Κάθε φορά που χτυπάει παλαμάκι οι παίχτες, χρησιμοποιώντας μόνο οπτική επαφή,

αλλάζουν θέση με ένα συμπαίχτη τους μέσα στον κύκλο. Το παιχνίδι συνεχίζεται για αρκετή

ώρα, με τον εμψυχωτή να παρατηρεί την ομάδα του.



3.Η μάχη των υπερηρώων


Προετοιμασία: Το πανί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε πίσω του να μπορεί να κρυφτεί μια μεγάλη ομάδα. Ο εμψυχωτής χωρίζει τους παίχτες στα δύο και με τη βοήθεια ενός ακόμα ατόμου, σηκώνει το πανί και δημιουργεί ένα σύνορο ανάμεσα τους. Με το πανί να μην επιτρέπει την οπτική επαφή, τα μέλη των ομάδων κάθονται στο έδαφος, σε απόσταση μισού μέτρου περίπου από αυτό. Σε κάθε γύρο παίζει ένας παίχτης από κάθε ομάδα.


Εκτέλεση: Ο εμψυχωτής κάνει νόημα στις ομάδες να ετοιμαστούν. Κάθε φορά που οι παίχτες

πλησιάζουν το πανί, μετράει αντίστροφα και το κατεβάζει. Τη στιγμή εκείνη, όποιος προλάβει να φωνάξει πρώτος το όνομα του αντιπάλου του, κερδίζει τον πόντο. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να παίξουν όλοι τουλάχιστον μία φορά.





4.Ποιος λείπει από την εικόνα?


Προετοιμασία:Ο εμψυχωτής συγκεντρώνει όλους τους παίχτες σε ένα σημείο και τους ζητάει να πάρουν θέση, για να βγουν μια ομαδική φωτογραφία. Στη συνέχεια διαλέγει ένα άτομο και του λέει να σταθεί απέναντι από την ομάδα, σε απόσταση τριών έως τεσσάρων μέτρων.


Εκτέλεση: Κλείνει τα μάτια του παίχτη με ένα μαντήλι και την ίδια στιγμή, ένας άλλος αφαιρείται από τη φωτογραφία και κρύβεται πίσω από τα σώματα των υπολοίπων. Όταν μετά από λίγο ο εμψυχωτής βγάλει το μαντήλι του πρώτου παίχτη, αυτός θα πρέπει να βρει, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ποιος λείπει από την εικόνα.


Αν ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε γρήγορα και άμεσα τα σεμινάρια μας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε την φόρμα ενημέρωσης


Αν είστε Εμψυχωτές, Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι, Προπονητές,Θεατρολόγοι, Μουσικοί, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Ψυχολόγοι, Managers ή γενικά δουλεύεται με ομάδες και ενδιαφέρεστε να μάθετε να δουλεύετε πάνω σε βιωματικό πλαίσιο και θέλετε να ξεκινήσετε τώρα το ταξίδι σας πάνω στο κομμάτι της εμψύχωσης, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να μάθετε για το ετήσιο πρόγραμμα της Σχολής Εμψυχωτών C.G.T.B. Certified Game Team Builder

9.446 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page