top of page
  • Σχολή Εμψυχωτών

4 Παιχνίδια ενεργοποίησης για την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση

Έγινε ενημέρωση: 5 Ιαν 2021



Η πανδημία ανάγκασε μαθητές και δασκάλους να αλλάξουν απότομα την καθημερινότητά τους, καθώς η διαδικτυακή μάθηση εισχώρησε αναπάντεχα στη σχολική ζωή. Πλέον δεν μπορούν να έχουν τη σωματική επαφή που είχαν όταν έκαναν κύκλο ως ομάδα ή όταν έπαιζαν κυνηγητό.

Η διαδικτυακή μάθηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια όμως αυτής της εξαιρετικά περίπλοκης περιόδου, είναι σημαντικό μέσω αυτής να καταφέρουμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας όχι μόνο τα γνωστικά κομμάτια αλλά και το παιχνίδι, με όλα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από αυτό.


Παρακάτω θα βρείτε 4 παιχνίδια ενεργοποίησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Τα παιχνίδια έχουν στόχο την ενεργοποίηση της ομάδας και γι’ αυτό δεν υπάρχει σ’ αυτά νικητής και ηττημένος.




1. Στεριά - Θάλασσα:

Μία εύκολη παραλλαγή του κλασικού παραδοσιακού παιχνιδιού. Όταν τα παιδιά ακούν τη λέξη στεριά πρέπει να βρίσκονται μπροστά από την κάμερα. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν ακούσουν τη λέξη θάλασσα, πρέπει να φύγουν μπροστά από την κάμερα και να μη φαίνονται στην οθόνη. Ο εμψυχωτής προσπαθεί να τους μπερδέψει χρησιμοποιώντας ηχητικά όμοιες λέξεις.


2. Ντύσου ανάλογα με αυτό που βλέπεις:

Ο εμψυχωτής μοιράζεται με την ομάδα διάφορες εικόνες, που είναι εύκολο να μιμηθούν τα παιδιά χρησιμοποιώντας υλικά που θα βρουν στο σπίτι τους. Για παράδειγμα, ένα φάντασμα μπορεί να γίνει εύκολα με ένα σεντόνι. Τα παιδιά έχουν 2 λεπτά στη διάθεση τους για να μιμηθούν την εικόνα.


3. Θέλω να μου φέρετε - Φέρτε ένα αντικείμενο στο ίδιο χρώμα με το χρώμα που κρατάω:

Ο εμψυχωτής έχει μπροστά του διάφορα χρώματα. Κάθε φορά που εμφανίζει ένα μπροστά στην κάμερα, ζητάει από τα παιδιά να του φέρουν ένα αντικείμενο που να έχει το ίδιο χρώμα με αυτό που κρατάει.

4. Παλαμάκια:

Κάθε παιδί κρατάει στα χέρια του ένα ζευγάρι διπλωμένες κάλτσες. Ο εμψυχωτής δίνει το σύνθημα και τα παιδιά πετάνε το ζευγάρι στον αέρα και το πιάνουν. Στη συνέχεια, ο εμψυχωτής δυσκολεύει το παιχνίδι και τους λέει να χτυπάνε ένα παλαμάκι πριν πιάσουν τις κάλτσες, έπειτα τα παλαμάκια γίνονται 2 και σταδιακά αυξάνονται, μέχρι το σημείο που θα επιλέξει ο εμψυχωτής.



Τηλέμαχος Καλμπουρτζής: Εμψυχωτής, Agile Coach



Αν ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε γρήγορα και άμεσα τα σεμινάρια μας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε την φόρμα ενημέρωσης

945 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page