top of page
  • Σχολή Εμψυχωτών

5 Βιβλία Που Κάθε Εμψυχωτής Πρέπει Να Διαβάσει

Έγινε ενημέρωση: 29 Φεβ

Το κλασσικό βιβλίο του Augusto Boal. Περιέχει πολυάριθμα θεατρικά παιχνίδια και ασκήσεις τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία μαθητείας στην τέχνη του Θεάτρου, ως τεχνικές για το χτίσιμο μιας ομάδας ή ως εργαλεία αυτογνωσίας. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται επίσης οι βασικές αρχές του Θεάτρου του Καταπιεσμένου όπως αναπτύχθηκε και εφαρμόστηκε από τον ίδιο τον Boal. "Το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από ηθοποιούς - επαγγελματίες και ερασιτέχνες- αλλά επίσης από εμψυχωτές, καθηγητές και θεραπευτές και σε πλαίσιο πολιτικό, παιδαγωγικό ή κοινωνικό..."




2.Κοινωνικό Θέατρο


Το κοινωνικό θέατρο του Μανώλη Φιλιππάκη, περιγράφει με σαφή και πολύ παραστατικό τρόπο τα μυστικά του καλού εμψυχωτή. Με απλά παραδείγματα ασκήσεων και δραστηριοτήτων, τεκμηριωμένα με θεωρητικές προσεγγίσεις, καταδεικνύει τα μονοπάτια που πρέπει να ακολουθηθούν για να είναι επιτυχής, πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κάθε εμψυχωτική προσπάθεια. Είναι ένας ιδιαίτερα χρήσιμος πρακτικός οδηγός για παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και γονείς, που θέλουν να λειτουργήσουν σαν εμψυχωτές σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων.



3.Παιχνίδια για Μικρούς και Μεγάλους


Τα Παιχνίδια για Μικρούς και Μεγάλους του Τηλέμαχου Καλμπουρτζή είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός, που δημιουργήθηκε για να προσφέρει βασικό υλικό πάνω στο παιχνίδι, το οποίο θα βοηθήσει να παίξετε και να χαρείτε με ομάδες παιδιών και ενηλίκων. Το παιχνίδι είναι ένας παράγοντας που μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου. Έχει ένα μαγικό τρόπο να επαναπροσδιορίζει το σημείο που συναντιέται ο ενήλικας με το παιδί. Γιατί ο ενήλικας θα κάνει ένα βήμα πίσω, για να θυμηθεί πως ήταν παιδί και το παιδί θα κάνει ένα βήμα προς την ενήλικη ζωή του. Θα ωριμάσει μέσα από αυτό και θα σταθεί στα πόδια του.



4.101 Drama games


101 εξαιρετικά αποτελεσματικά παιχνίδια και ασκήσεις κατάλληλες για κάθε εμψυχωτή που δουλεύει με ομάδες. Το βιβλίο περιέχει κεφάλαια περιλαμβάνουν τον αυτοσχεδιασμό, τη μίμηση,τη δυναμική της ομάδας και τη γνωριμία. David Farmer.













5.Ο Μικρός Πρίγκιπας φοράει γραβάτα


Το μυθιστόρημα του Μπόρχα Βιλασέκα θέτει υπό αμφισβήτηση την έλλειψη αξιών που επικρατεί στην κοινωνία μας, προτείνοντας την αυτογνωσία και την ατομική καλλιέργεια ως δρόμους υπέρβασης της προσωπικής και συλλογικής υπαρξιακής κρίσης. Μια ιστορία για να θυμηθούμε όσα πραγματικά έχουν αξία στη ζωή.







Αν ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε γρήγορα και άμεσα τα σεμινάρια μας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε την φόρμα ενημέρωσης


Τα σεμινάρια μας: https://www.emsixotes.com/seminars

3.207 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page