top of page
  • Σχολή Εμψυχωτών

3 Παιχνίδια για την παραλία

Έγινε ενημέρωση: 8 Αυγ 2022

1. Πρόσεχε μη σε πιάσω


Προετοιμασία: Πάνω στο έδαφος σχεδιάζονται δύο παράλληλες γραμμές, σε απόσταση τουλάχιστον δέκα μέτρων μεταξύ τους. Η μία ορίζεται ως αφετηρία και η άλλη ως τερματισμός.


Εκτέλεση: Στη μέση της απόστασης τοποθετείται ένας από τους παίχτες, ενώ όλη η υπόλοιπη ομάδα παίρνει θέση στη γραμμή αφετηρίας. Στόχος όσων βρίσκονται εκεί είναι, με το άκουσμα του ονόματος τους από τον εμψυχωτή, να περάσουν απέναντι, αποφεύγοντας τον κεντρικό παίχτη που θα προσπαθήσει να τους πιάσει. Αν κάποιος πιαστεί, επιστρέφει στην αφετηρία και περιμένει την επόμενη ευκαιρία.



2.Ζωγραφίζω στην άμμο ανάλογα με τη μουσική


Εισαγωγή: Η επίδραση της μουσικής δημιουργεί εικόνα, η εικόνα συναίσθημα, το συναίσθημα δημιουργεί κίνηση ή ακινησία. Στο παρακάτω παιχνίδι ο εμψυχωτής μπορεί να δει την εικόνα που δημιουργούν διάφορα είδη μουσικής στα παιδιά.


Προετοιμασία: Ο εμψυχωτής εξηγεί πως στη διάρκεια του παιχνιδιού θα ακουστούν διάφορα τραγούδια (είναι καλό να δώσουμε ένα παράδειγμα). Επίσης, κάθε φορά που η μουσική θα αλλάζει, τα παιδιά θα πρέπει να αλλάζουν το αντικείμενο που θα ζωγραφίζουν στην άμμο.


Εκτέλεση: Τα παιδιά ξεκινάνε να ζωγραφίζουν στην άμμο και ανά τριάντα δευτερόλεπτα, για να έχουν χρόνο να εκφραστούν, το τραγούδι αλλάζει. Κάθε φορά που το τραγούδι αλλάζει τα παιδιά πρέπει να αλλάξουν το αντικείμενο που θα χρησιμποιήσουν για να ζωγραφίσουν στην άμμο. Καλό είναι στη διάρκεια του παιχνιδιού να ακουστούν διάφορα είδη μουσικής όπως Jazz, Pop, Rock και άλλα.


3.Φτιάξε αυτό που βλέπεις


Εκτέλεση: Κάθε ομάδα, αφού δοθεί το σύνθημα, επιχειρεί να αντιγράψει στο έδαφος την εικόνα που δείχνει ο εμψυχωτής. Οι ομάδες είναι ελεύθερες να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε υλικό προερχόμενο από τη φύση, όπως φύλλα, ξύλα και πέτρες.

Αν ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε γρήγορα και άμεσα τα σεμινάρια μας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε την φόρμα ενημέρωσης


Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε να δουλεύετε πάνω σε βιωματικό πλαίσιο και θέλετε να ξεκινήσετε τώρα το ταξίδι σας πάνω στο κομμάτι της εμψύχωσης, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να μάθετε για το ετήσιο πρόγραμμα της Σχολής Εμψυχωτών C.G.T.B. Certified Game Team Builder

1.278 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page