top of page
  • Σχολή Εμψυχωτών

Διαδραστικοί Κανβάδες ως εργαλεία εμψύχωσης στην εξ’αποστάσεως διδασκαλία

Η επίδραση του COVID19 στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι αδιαμφισβήτητη. Μέσα στη διάρκεια ορισμένων μόνο μηνών χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές βίωσαν μία μετάβαση από τη φυσική στην «ψηφιακή» παρουσία στην τάξη. Ως επακόλουθο, οι τεχνικές και προσεγγίσεις εμψύχωσης για την εκπαιδευτική διαδικασία καλούνται να προσαρμοστούν τη νέα αυτή πραγματικότητα.



Λαμβάνοντας υπόψιν πάντοτε τις ανάγκες των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ως εμψυχωτές, καλούμαστε να προτείνουμε τεχνικές και εργαλεία εμψύχωσης, τα οποία ικανοποιούν τις ανάγκες αυτές. Μία σειρά τέτοιων εργαλείων είναι οι διαδραστικοί κανβάδες.

Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, οι διαδραστικοί κανβάδες είναι online πλατφόρμες στις οποίες οι συμμετέχοντες μπορούν να συνεργάζονται, να αλληλεπιδρούν και να συνδημιουργούν πάνω σε πρότζεκτ και δραστηριότητες που παρουσιάζονται από τους εμψυχωτές. Οι συμμετέχοντες μπορούν να γράψουν κείμενο, να μοιραστούν εικόνες και βίντεο, να αφήσουν σχόλια στις δημιουργίες άλλων συμμετεχόντων αλλά και να βλέπουν σε ζωντανό χρόνο τη δουλειά των υπολοίπων ομάδων.


Όλη η δουλειά και τα τελικά αποτελέσματα των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα μέσω τέτοιων εργαλείων μπορεί μετά να διαμοιραστεί στους συμμετέχοντες με μεγάλη ευκολία σε μορφή εικόνας ή αρχείων PDF, διευκολύνοντας πολλούς συμμετέχοντες, οι οποίοι σε άλλη περίπτωση θα κρατούσαν σημειώσεις.

Υπάρχουν διάφορες σχετικές πλατφόρμες, όπως το Mural, Miro, Google Jamboard ή το Microsoft Whiteboard.



Γιώργος Καλμπουρτζής: Principal User Experience and Learning Consultant, Λέκτορας - Πανεπιστήμιο Κυανής Ακτής, Γαλλία.


Αν ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε γρήγορα και άμεσα τα σεμινάρια μας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε την φόρμα ενημέρωσης

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε να δουλεύετε πάνω σε βιωματικό πλαίσιο και θέλετε να ξεκινήσετε τώρα το ταξίδι σας πάνω στο κομμάτι της εμψύχωσης, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να μάθετε για το ετήσιο πρόγραμμα της Σχολής Εμψυχωτών C.G.T.B. Certified Game Team Builder

163 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page