top of page
  • Σχολή Εμψυχωτών

Η ανάγκη για βιωματική μάθηση μέσα στην πανδημία

Έγινε ενημέρωση: 5 Ιαν 2021

Αν δεν είχε εμφανιστεί η πανδημία η ζωή μας, όπως και η εκπαίδευση, θα είχαν πάρει άλλο δρόμο. Αλλά είναι προτιμότερο να αναλογιστούμε το δρόμο στον οποίο βρισκόμαστε τώρα. Έναν καινούργιο δρόμο, στον οποίο αρχικά κυριάρχησε ο φόβος και η αμφιβολία.



Σ’ αυτήν τη διαδρομή, η οποία δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος της, άλλαξε ο καθημερινός τρόπος ζωής και μαζί του οι τρόποι της εκπαίδευσης. Η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση μπήκε στη ζωή μας και βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη εργαλείων που έχουν σχέση με την επικοινωνία, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια κ.α.


Αλλά η καρδιά μας δεν εφυσηχάζει, πρέπει συνέχεια να βρίσκουμε καινούργιους τρόπους. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτό που τόσο αγαπάμε να εξελιχθεί, ενσωματώνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα προσφέρουν ασφάλεια στην ομάδα μας.


Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο και θα πρέπει να βοηθήσουμε να γίνουν τα πάντα από την αρχή. Τα εξ'αποστάσεως εργαλεία είναι ένα απαραίτητο βοήθημα αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη βιωματική μάθηση.



Τα πιο σημαντικά πράγματα που θα μάθει ένα παιδί από τη δασκάλα, το δάσκαλο και την ομάδα του είναι η αγάπη και να να ακούει την καρδιά του.


Η αγάπη, γιατί για να μπορέσει να μάθει κάτι το παιδί, πρέπει πρώτα να το αγαπήσει. Επειδή αν δεν το αγαπήσει δεν θα μπορέσει να το μάθει.


Να ακούει την καρδιά του, που θα το παροτρύνει και θα του μάθει να μην τα παρατάει. Όμως δεν μπορείς να μάθεις τα παραπάνω μπροστά σε μία οθόνη, χρειάζεται τριβή, χρειάζεται επαφή (πάντα παίρνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις) και πάνω από όλα ψυχή.



Τηλέμαχος Καλμπουρτζής: Εμψυχωτής, Agile Coach




Αν ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε γρήγορα και άμεσα τα σεμινάρια μας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε την φόρμα ενημέρωσης

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε να δουλεύετε πάνω σε βιωματικό πλαίσιο και θέλετε να ξεκινήσετε τώρα το ταξίδι σας πάνω στο κομμάτι της εμψύχωσης, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να μάθετε για το ετήσιο πρόγραμμα της Σχολής Εμψυχωτών C.G.T.B. Certified Game Team Builder

120 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page