top of page
  • Σχολή Εμψυχωτών

Μία μόνο προϋπόθεση πρέπει να υπάρχει σ’ένα παιχνίδι, η χαρά!

Έγινε ενημέρωση: 29 Φεβ

Μία μόνο προϋπόθεση πρέπει να υπάρχει για ένα παιχνίδι, η χαρά. Είναι το βασικό συναίσθημα που πρέπει να νιώθει ο παίχτης όταν παίζει, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται, είτε είναι 2 χρόνων είτε, ακόμα καλύτερα, 90.

Εάν ξεκινήσουμε έχοντας ως βάση αυτήν την προϋπόθεση, όλα μπορούν να περάσουν μέσα από το παιχνίδι, αρκεί οι παίχτες να το χαίρονται. Γνωστικά θέματα, φιλίες, κοινωνικά μηνύματα, τα πάντα. Όταν, όμως, κύριος στόχος είναι να περάσουμε πρώτα τα γνωστικά θέματα, χωρίς να μας νοιάζει αν ο παίχτης χαίρεται αυτό που κάνει, αυτό δεν είναι παιχνίδι. Είναι μία δραστηριότητα που έχει ως στόχο ένα συγκεκριμένο θέμα.



Το παιχνίδι δεν είναι η εμπειρία, το παιχνίδι προσφέρει την εμπειρία.

Μια αρχαία ερώτηση του Zen λέει:

«Αν ένα δέντρο πέσει στο δάσος και κανείς δεν είναι εκεί να το ακούσει, τότε κάνει θόρυβο;» Αν ορίσουμε τον «ήχο» ως μόρια του αέρα που δονούνται, τότε ναι, το δέντρο κάνει θόρυβο.


Αν, όμως, δεχτούμε ότι ο «ήχος» είναι η εμπειρία της ακοής του, τότε η απάντηση είναι όχι, το δέντρο δεν κάνει θόρυβο όταν κανείς δεν είναι εκεί να τον ακούσει. Ως εμψυχωτές, δεν ενδιαφερόμαστε για το δέντρο και το πώς πέφτει, νοιαζόμαστε μόνο για την εμπειρία της ακοής του. Το παιχνίδι είναι απλώς ένα μέσο για ένα τέλος, τη χαρά.


Τηλέμαχος Καλμπουρτζής: Εμψυχωτής, Agile Coach


Αν ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε γρήγορα και άμεσα τα σεμινάρια μας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε την φόρμα ενημέρωσης

Τα σεμινάρια μας: https://www.emsixotes.com/seminars

111 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page