top of page
  • Σχολή Εμψυχωτών

Παιχνίδια εξ' αποστάσεως Vol.1 - To παιχνίδι του χαμένου θησαυρού

Έγινε ενημέρωση: 5 Ιαν 2021



Καλωσήρθατε σήμερα στα πλαίσια της τηλεκπαίδευσης θα δουλέψουμε μαθηματικά στην προσχολική αγωγή μέσα από ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού.


Προετοιμασία:

- Δημιουργία μίας κάτοψης του σπιτιού (χάρτης θησαυρού)

- Έναν θησαυρό.

- Ένα laptop και ένα κινητό.

- Τακτοποιημένο σπίτι :)




Χωρίζουμε τα παιδιά σε μικρές ομάδες των 4 - 5 ατόμων (κάθε ομάδα θα παίξει σε διαφορετική χρονική στιγμή). Για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα του Zoom. Επίσης θα χρειαστούμε έναν υπολογιστή που θα κάνει share τον χάρτη για να μπορεί να τον βλέπει η υπόλοιπη ομάδα και ένα κινητό που θα δίνει την δυνατότητα στον παίχτη να μπορεί να μετακινείται μέσα στον χώρο.


Ο Εμψυχωτής παρουσιάζει στα παιδιά τον χάρτη και εξηγεί πως είναι φτιαγμένος. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να καταλάβουν ποια είναι η αφετηρία του παίχτη και ποιο το σημείο που είναι κρυμμένος ο θησαυρός. Ο εμψυχωτής δίνει το σύνθημα και η πρώτη ομάδα ξεκινάει να καθοδηγεί τον χρήστη μέσα στον χώρο. Στόχος είναι ο παίχτης (ο εμψυχωτής)με την βοήθεια της ομάδας να καταφέρει να φτάσει στο κόκκινο Χ που συμβολίζει τον θησαυρό.


Αφού τελειώσει το παιχνίδι, τα παιδιά ασύγχρονα μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους χάρτη του σπιτιού με σκοπό να παίξουν μόνα τους ένα παιχνίδι θησαυρού. Για παράδειγμα ο γονιός να κρύψει έναν θησαυρό ή και το αντίθετο.



Τηλέμαχος Καλμπουρτζής: Εμψυχωτής, Agile Coach


Αν ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε γρήγορα και άμεσα τα σεμινάρια μας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε την φόρμα ενημέρωσης


Online Σεμινάριο : Το θεατρικό παιχνίδι ως εργαλείο για τη διδασκαλία: https://www.emsixotes.com/copy-of-c-g-t-b-1





853 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page